Parfüm Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Sansiro Perfume - Mükemmel Kokunuzu Keşfedin
TR
Kokunla Dokun
Blog
Parfüm Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
21.07.2023 / 02:22

Tıpkı aksesuarlarımız gibi, parfümler de stilimizin ayrılmaz parçaları arasında yer alıyor. Bu noktada, parfümün ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni, parfümün duyulur algılarımıza hitap ediyor olması. Yani bir gözlük, takı, çanta ya da bir kemer seçimi yaparken zorluk çekmez ve kolayca üzerimize deneyip kararımızı verebiliriz. Fakat söz konusu parfüm olduğunda, maalesef seçim yapmamız bu kadar kolay olmuyor. Eğer parfüm alışverişimizi online olarak yapacaksak, karar vermemiz daha da zorlaşabiliyor. 

Peki, doğru tercih yapabilmek için nelere dikkat etmeliyiz? 

Mevsimler

Sanıyoruz ki, mevsimlerin parfüm seçiminde kritik bir önem taşıdığını bilmeyen yoktur. Fakat biz yine de bir kez daha altını çizmek istedik. Uzman görüşüne göre, parfüm seçimi noktasında mevsimler büyük bir rol oynuyor. Parfüm seçimi yaparken içinde bulunduğumuz mevsim, özellikle parfümlerin kalıcılığı noktasında belirleyici faktörlerden. Buna göre, sıcak ve nemli havalarda kokular daha fazla keskinleşiyor. Bu nedenle, yaz mevsimi için parfüm seçimi yaparken tercihimizi daha hafif kokulardan yana kullanmak doğru olacaktır. Soğuk havalarda ise parfümler daha uçucu olduğundan baskın kokuları tercih etmemiz gerekir.

Cilt Tipi 

Parfüm seçerken dikkat etmemiz gereken bir diğer husus, cilt tipimiz. Evet, yanlış duymadınız. Uzmanlara göre; yağlı cilt tipine sahip olan kişiler yumuşak ve hafif kokuları, kuru cilt tipine sahip olan kişiler ise yoğun kokuları tercih etmeliler. Çünkü kokunun kalıcılığı ve yayılması cilt tipine göre değişkenlik gösteriyor. Parfüm seçimi yaparken cilt tipimize uygun bir tercih yapmak doğru olacaktır.

Notalar Hakkında Bilgi Sahibi Olmak  

Hepimizin bildiği gibi, parfümler büyüleyici notaların buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Bu notalar üç aşamalı: Alt (baz/dip), Orta (kalp), Üst (Tepe). Bir parfümü beğenip kokusunu almak istediğimizde, ilk duyulan parfümümüzün üst notaları oluyor. Yarım saat geçtikten sonra orta notaları hissediyoruz. Aslında gün boyu tenimize hapsolan koku, parfümün içeriğinde bulunan alt notalarıdır. Bu nedenle parfüm seçerken acele etmemek ve parfümü denedikten bir süre sonra, duyduğunuz son kokuya göre karar vermeniz doğru parfümü bulmanıza yardımcı olacaktır. 

 

Sansiro Perfume sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close