Parfüm Seçerken Size Yol Gösterecek İpuçları - Sansiro Perfume - Mükemmel Kokunuzu Keşfedin
TR
Kokunla Dokun
Blog
Parfüm Seçerken Size Yol Gösterecek İpuçları
25.07.2022 / 10:35

Parfüm seçmek günlük hayatta herkesin zorlandığı konulardan biridir. Gün boyu üzerinizde taşıyacağınız, sizi rahatsız etmeyen ve tarzınızı da yansıtan bir koku bulmak oldukça zordur. Bu nedenle parfüm seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken birçok nokta ortaya çıkar. Doğru kokuyu bulmak için parfümlerin içerdiği notalara dikkat edebilir ve Sansiro’nun birbirinden eşsiz kokularından size en uygun olanını bulabilirsiniz.

Parfüm seçimi nasıl yapılır?

Parfüm, çeşitli nota ve kokuların bir araya gelerek ortaya çıkardığı bir koku harmonisine denir. Piyasada oryantal, fresh, çiçekli veya baharatlı kokular gibi birçok parfüm çeşidi bulunur. Her parfümün her tene yakışmayacağı gibi, insanların kokuları algılama becerisi de değişiklik gösterir. Bu nedenle sizin beğendiğiniz bir kokunun farklı birinde sizin gibi durmaması oldukça olağan bir durumdur.

Kokular bulunduğu ortama ve sıcaklığa göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin yaz aylarında sevilerek kullanılan bir parfüm, kış mevsimi için uygun olmayabilir. Kışın havaların soğuması, şekerli ve ağır parfümlerin notalarının yoğunluğunu azaltır. Bunun aksine, yaz aylarında ısınan havalar şekerli kokuları ağırlaştırır, bu nedenle şekerli veya ağır parfümler sıcak havalarda pek tercih edilmez. Aynı zamanda ferah ve çiçeksi kokular günlük kullanımda tercih edilirken oryantal veya odunsu kokular gece ve özel günler için kullanıma uygundur. Parfüm satın alırken bu tarz detaylara dikkat etmek hem kokunuzun size özel kılınmasını kolaylaştırır, hem de çevreniz tarafından beğenilme oranı artar.

Parfüm seçerken nelere dikkat edilmeli?

İnsanların gün içerisinde koku algıları değişir. Tıpkı sıcak veya soğuk havalarda olduğu gibi, açken aldığınız koku karnınız tok iken size aynı gelmeyecektir. Parfüm uzmanları, parfüm seçmek için en uygun zamanın gündüz vakti ve serin havalar olduğunu vurgular. Parfüm seçerken yatkın olduğunuz kokuları belirlemek size seçim aşamasında vakit kazandıracaktır. Aynı zamanda çok fazla parfümü tek seferde koklamadan seçim yapmak size doğru yolu gösterir. Tarzınızın en yakın olduğu kokuyu tercih etmek, size imza kokunuzu bulmada büyük avantajı sağlar.

Yüzlerce farklı çeşidi ile Sansiro, koku yolculuğunuzu kalıcı parfüm çeşitli ile kaliteli ve keyifli kılar. Parfümlerin notalarını öğrenmek ve siparişinizi oluşturmak için siz de e-sansiro.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Sansiro Perfume sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close