Burun Kokuya Alışır Mı? Burnun Kokuya Alışmasını Engellemek İçin Ne Yapmak Gerekir? - Sansiro Perfume - Mükemmel Kokunuzu Keşfedin
TR
Kokunla Dokun
Blog
Burun Kokuya Alışır Mı? Burnun Kokuya Alışmasını Engellemek İçin Ne Yapmak Gerekir?
07.10.2022 / 01:00

 

Parfüm, günlük hayatta en çok kullanılan kozmetik ürünlerinden biridir. Yediden yetmişe herkesin günlük olarak kullandığı ürünlerden biri olması, piyasada yüzlerce farklı koku çeşidinin türemesine yol açmıştır. Oryantalden odunsu notalara, çiçeksi notalardan şekerli kokulara kadar pek çok farklı parfüm çeşidi bulmak mümkündür. Bilinenin aksine, sürekli tek bir parfüm kullanmak tarzınızı yansıtsa da zamanla burnunuz bu kokuyu algılamamaya başlar. Bu nedenle zaman zaman parfümünüzü değiştirmeniz ya da farklı notalar denemeniz gerekebilir.

Burnun Kokuya Alışması Ne Demektir?

İnsan burnu, bulunduğu ortam ve yaşam şartlarına ayak uydurabilen organlardan biridir. Yani bir ortamda uzun süre bulunduğunuzda beyniniz bir süre sonra ortamdaki kokuyu algılamamaya başlar. Bu durum parfüm kullanımında da geçerlidir. Yaz kış tek bir parfüm kullanmak imza kokunuzu oluştursa da gün boyu aynı kokuyu algılamak burnunuzu yorar, bunun sonucunda da burun bu kokuyu zamanla algılamamaya başlar. Parfümün performansını daha uzun hissedebilmeniz için tek bir parfüm yerine ortama göre farklı parfümler kullanmanız önerilir. Örneğin, yaz aylarında tercih ettiğiniz parfüm ile kış aylarında tercih ettiğiniz parfüm notaları farklılık gösterebilir. Aynı zamanda günlük hayatta bir parfüm kullanırken özel durumlar ve gece hayatında farklı notaları deneyimlemek isteyebilirsiniz. Bu sayede burnunuzun kokuya alışma sürecini engelleyebilir ve güzel kokunuzu daima burnunuzda hissedebilirsiniz!

Tarzınıza En Uygun Parfümü Sansiro ile Keşfedin!

Kalıcılığı ile akıllarda yer eden Sansiro’da her ortama uygun parfüm bulabilirsiniz! Günlük kullanımda, sporda, işte veya özel günlerde tercih edebileceğiniz binlerce farklı nota ile siz de burnunuzun kokuya alışmasının önüne geçebilir, kendi parfümünüzü daima duyabilirsiniz. Yaz ve kış aylarına özel parfümünüzü belirleyebilir, özgüveninizi artırabilirsiniz. Yüzlerce farklı nota ve koku arasından tarzınıza en uygun kokuyu seçmek artık sizin elinizde!

E-Sansiro.com’dan yapacağınız alışverişlerde koku notalarını detaylı bir şekilde inceleyebilir, tarzınıza en uygun parfümleri keşfedebilirsiniz. Sansiro’nun her ortama uygun parfüm çeşitleri ile daima güzel kokuyu üzerinizde taşıyın!
Sansiro Perfume sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close