EDP ile EDT Parfüm Arasındaki Fark Nedir? - Sansiro Perfume - Mükemmel Kokunuzu Keşfedin
TR
Kokunla Dokun
Blog
EDP ile EDT Parfüm Arasındaki Fark Nedir?
26.08.2022 / 01:33

Parfüm, hayatın her alanında yediden yetmişe geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan ürünlerden biridir. Günümüzde en çok tercih edilen güzellik ve bakım ürünleri arasında yer alan parfüm çeşitleri, özellikleri ve kokuları ile farklı özelliklerde üretilir. Parfümler, kalıcılık ve koku derecelerine göre EDP ve EDT olarak ayrılır.

EDP Parfüm Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Açılımı "Eau De Perfume" olan EDP parfüm çeşitleri, kalıcı ve yoğun kokularıyla bilinir. Parfümde gün boyu kalıcılık arayanların bir numaralı seçeneği olan EDP parfümler, özel günler veya kış ayları için oldukça uygundur. Yoğun ve ağır notalardan oluşan bu parfüm çeşitleri, imza kokusunu gün boyu yanında taşımak isteyenler için idealdir. Gece kullanımına elverişli olan EDP parfümler, hangi tür kumaşa sıkılırsa sıkılsın kokusunu uzun süre kaybetmez. Bu nedenle EDP parfümleri yalnızca bir ya da iki kez sıkmak yeterlidir. EDP parfüm alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, kokunun burnunuzu rahatsız etmemesidir. Kalıcılığı gün boyu garantileyen EDP parfümlerin kokusu burnunuza ağır gelirse bir süre sonra rahatsız edebilir. Bu nedenle yalnızca vücudun veya kıyafetin buruna yakın olmayan noktalarına sıkılmalıdır. Özellikle erkek parfümlerinde ardında derin bir koku bırakan EDP parfüm çeşitleri, kokunun etkisini kaybetmeden uzun saatler boyu üzerinizde kalmasını sağlar.

"EDT" Parfüm Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Açılımı "Eau De Toilette" olan EDT parfüm çeşitleri, günlük hayatta hareket etmeyi seven coşkulu insanlar için tasarlanmıştır. Kokunuzun ilk sıkıldığı andaki ağırlığını azalmasını ve geriye hoş bir esans bırakmasını sevenlerden biriyseniz EDT parfüm çeşitlerine göz atabilirsiniz. Kalıcılığı 5 ila 8 saat arasında değişen bu parfüm çeşitleri, yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ferah ve çiçeksi kokuların kullanıldığı EDT parfümler, özel davetler ve partiler için vazgeçilmezler arasında yer alır. Vücuda sıkıldığında burnu rahatsız etmeyen koku çeşitleri arasında yer alır.

Geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan Sansiro, ihtiyacınıza ve zevkinize en uygun parfümleri sizlerle buluşturuyor. Siz de e-sansiro.com sitesini ziyaret ederek tarzınızı yansıtan parfümü bulabilir, siparişinizi hemen oluşturabilirsiniz.

Sansiro Perfume sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close